Dvodnevno druženje s visovačkim novacima

Na svetkovinu sv. Josipa mlada braća, novaci s Visovca, sa svojim meštrom fra Tinom Labrovićem bila su u pohodu braći novacima na Humcu. Tada je dogovoreno da bi bilo lijepo da i braća s Humca navrate malo na Visovac te se to i ostvarilo pred samo hodočašće novaka „Stopama sv. Franje“ u Asiz.  Novaci, zajedno sa svojim meštrom fra Ivanom Landekom te meštrom iz Bosne Srebrene fra Markom Ešegovićem došli su u utorak 14. svibnja 2024. u prijepodnevnim satima. Nakon smještaja, razgledavanja Visovca i ručka pošli smo svi zajedno samostanskom brodicom na Skradinski buk. Obišli smo slapove i uživali u ljepoti prirode, a po povratku u brodu molili Gospinu krunicu.

 

Navečer smo nakon Večernje molitve imali večeru na otvorenom. Braća s Visovca potrudila su se i pripremila večeru nakon koje se i zapjevalo.

 

Sutradan smo proslavili svetu misu, a nakon doručka novaci s Humca su, zajedno s meštrima, obišli Roški slap, dok su se domaćini spremali za put. Nakon ručka napravili smo par zajedničkih fotografija ispred crkve te se uputili ka Rijeci, braći u Svetištu Gospe Trsatske gdje smo noćili pred odlazak u Asiz.

 

Hvala Bogu za zajedničko druženje, molitvu i franjevačku radost.

 

 

fra Frano Kutleša