Župa Svih Svetih u Hrvacama ugostila mladu subraću

U subotu, 12. studenoga 2022., u župi Svih Svetih u Hrvacama održan je susret sve braće iz odgojnih zavoda Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Službeni je domaćin bio Franjevački klerikat iz Splita, ali je dogovoreno da susret bude u Hrvacama umjesto u Splitu. Mjesni župnik fra Perica Maslać rado je ugostio braću i pripremio sve za susret kako bi prošao u najboljem redu.

 

Program je započeo u 9:30 molitvom i pjesmom. Nakon toga je uslijedilo predstavljanje svakog pojedinog odgojnog zavoda te svjedočanstva dvojice bogoslova o vlastitom pozivu. Jutarnji dio programa završio je svetom misom koja je slavljena u 11 sati. Misno je slavlje predvodio provincijal fra Marko Mrše a u koncelebraciji su bili fra Zoran Kutleša, provincijski vikar i magistar postulanata, fra Siniša Balajić, definitor i magistar bogoslova, fra Joško Kodžoman, ravnatelj Franjevačke gimnazije i Sjemeništa u Sinju, te fra Perica Maslać, definitor i župnik. Otac provincijal je u svojoj homiliji posebno izrazio radost jer vidi na jednom mjestu budućnost Provincije te da, unatoč tome što raste nesklonost svijeta prema Crkvi, još uvijek postoje mladići koji se oduševljavaju Franjinim primjerom nasljedovanja Isusa Krista.

 

Nakon svete mise u župnoj je kući bio zajednički ručak, a nakon ručka svatko se odlučio za neki oblik rekreacije i daljnjeg druženja. Oko 16:30 susret je zaključen onako kako je i počeo: molitvom i pjesmom.

 

Fra Marko Udovičić