Duhovna obnova u Tomislavgradu

Na spomendan svetog Ivana Zlatoustog, biskupa i crkvenog naučitelja, 13. rujna 2023. održana je u Tomislavgradu duhovna obnova za Hercegovačku franjevačku provinciju Uznesenja Blažene Djevice Marije na kojoj su sudjelovali i novaci s Humca.

 

Program je započeo okupljanjem i kavom u 10 sati. Nakon toga uslijedilo je predavanje. Gost predavač je bio fra Ante Vučković, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Predavao je o temi: “Govor i odgovornost“. Podsjetio je braću svećenike da oni prvo govore u ime Božje, zatim u ime Crkve, a tek onda u svoje ime. Također je govorio kako moć i autoritet utječu na govor.

 

Iza predavanja bila je prilika za sakrament pomirenja, dok je u 12.15 slavljena sveta misa kojoj je predsjedao mnogopoštovani otac provincijal fra Jozo Grbeš u zajedništvu s gvardijanom fra Božom Miletićem, propovjednikom fra Antom te sa ostalom pristiglom braćom svećenicima. Prije završnog blagoslova provincijal je potakao braću da ovu duhovnu obnovu ne ostavljaju u Tomislavgradu, nego da je ponesu u svojim srcima.

 

Nakon misnoga slavlja druženje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici uz okrjepu.

 

fra Toni Divković